Kötelező a profi LinkedIn jelenlét 2023-ban
top of page
Keresés

Kötelező a profi LinkedIn jelenlét 2023-ban

Egy cég, egy munkavállaló, egy szakértő LinkedIn jelenléte számos okból fontos, amelyek közül néhányat az alábbiakban sorolok fel:

1. Professzionális hálózatépítés:

A LinkedIn lehetővé teszi a professzionális hálózatépítést és kapcsolattartást más iparágakban dolgozó szakemberekkel. Ezek a kapcsolatok lehetnek jövőbeli üzleti partnerek, ügyfelek, munkatársak vagy akár mentorok is. Ilyen minőségi kapcsolatokra más online csatornákon nem lehet szert tenni.

Hány LinkedIn kapcsolat (Connections) számít jónak?

30 kapcsolat alatt a LinkedIn "nem besorolt" felhasználónak tekint
30-499 kapcsolata van a magyar felhasználók 79%-nak
500+ kapcsolat felett van a magyar felhasználók 20%-a
5000+ kapcsolat felett van magyar felhasználók 1%-a

Neked hány LinkedIn kapcsolatod van?

  • 0%500 kapcsolat alatt

  • 0%500-5000 kapcsolat közt

  • 0%5000+

You can vote for more than one answer.


2. Szakmai láthatóság:

A LinkedIn profilod és tartalmaid révén bemutathatod a szakértelmed, az elért eredményeid. Ez növelheti az esélyeidet a keresett szakembernek való megtalálására és a potenciális munkaadók vagy ügyfelek figyelmének felkeltésére.

3. Szakmai tartalom megosztása:

A LinkedIn-en történő posztolás lehetőséget ad arra, hogy megoszd szakmai tartalmad, cikkeid, blog bejegyzéseid vagy kutatási eredményeid. Ez nemcsak a személyes márkád építését segíti elő, hanem másokkal való tapasztalatcserét is ösztönöz. Ráadásul a Linkedin lehetőséget biztosít számodra, hogy az üzenetedet eljuttasd potenciális döntéshozókhoz fizetett hirdetés nélkül. Az általunk írt tartalmak esetében az ügyfeleink egy poszttal kb. 1000-6000 potenciális döntéshozóhoz jutnak el, fizetett hirdetések nélkül. Ugyanezért a Facebookon ha mondjuk 50 Ft-os kattintási árral számolunk akkor egy poszt az 50000-300.0000 forintig terjed, ha ugyanennyi elérést akarsz elérni. Ugyanez egy Google Display hirdetés esetén egy kattintás kb. 80-150 ft, úgyhogy lehet is számolgatni.


4. Álláskeresési és Álláshirdetési lehetőségek: A LinkedIn egy erős álláskeresési platform, ahol cégek és toborzási szakemberek aktívan kutatnak lehetséges jelölteket. Egy jól kidolgozott LinkedIn profil és rendszeres posztolás növeli a lehetőségeidet, hogy felfedezzenek és megtaláljanak a cégek. Munkaadóként pedig a fehérgalléros munkaerő leghatékonyabb megkeresésére a LinkedIn az első számú csatorna. Akár a konkurenciától direktbe, akár hirdetés útján tudod megszólítani a legjobb embereket a piacon.

5. Üzleti lehetőségek, vevőszerzés: Az utolsó pont a szívügyem. A LinkedIn nemcsak az egyének, hanem a vállalkozások és cégek számára is fontos. A vállalatok LinkedIn jelenléte lehetőséget teremt az üzleti kapcsolatok kialakítására, potenciális ügyfelek felkutatására és az üzleti partnerségek létrehozására. Manapság a legolcsóbb és leghatékonyabb online csatorna a LinkedIn. Ha B2B-ben keresel új vevőket egyszerűen nem hagyhatod ki, hogy ne legyél aktívan fent LinkedIn-en.


Mindezek az előnyök azt mutatják, hogy a LinkedIn jelenléte kiemelkedő fontosságú lehet a szakmai életben és a karrierfejlődésben. Az aktív részvétel segíthet kiemelkedni a tömegből, új lehetőségeket teremt, és lehetőséget ad a tudás megosztására és szakmai fejlődésre is.


316 megtekintés
bottom of page