2 dolog, amit mindenképp állíts be a LinkedIn profilodon!
top of page
Keresés

2 dolog, amit mindenképp állíts be a LinkedIn profilodon!

Minden egyes együttműködést azzal kezdünk, hogy rendbe tesszük az ügyfelek profilját. Van aki szerint egy jó LinkedIn profil már fél siker, hát azért kell még nagy adag sales és marketing is hozzá, de azzal egyetértek, hogy ez az ALAP. (must have kategória)

Most nem boncolgatom, azt a több, mint 70 tételt, amiből áll egy jó profil. Ha érdekel keress meg ezért privátban. 2 dolgot emelnék ki, amit kevesen szoktatok tudni és még sok LinkedIn nagyágyú sem mindig alkalmazza a saját profiljában:

Állítsd be a profilod nyilvános URL-jét

Miért kell ez? Miért jó? Hogy tudod mindezt megtenni?

Azért célszerű, mert esztétikailag fontos, azaz ha valakinek át akarod dobni a LinkedIn profilod linkjét akkor nem mindegy: hogy https://www.linkedin.com/in/szephegyikitti/ vagy https://www.linkedin.com/in/szephegyikitti367536235 linket lát az illető.

Az esztétika mellett pedig nyilván technikailag is nagyon fontos, hiszen a LinkedIn a világ egyik legnépszerűbb webhelye a domain jogosultsága alapján, amelyet egy „linkalapú mérőszám, amely modellezi, hogy a Google hogyan rangsorolja a webhelyeket”. A LinkedIn domain jogosultsági pontszáma 98/100. Ezért van az, hogy a LinkedIn-profilod valószínűleg megjelenik a Google keresőmotor találatainak első oldalán, amikor rákeresel a saját nevedre. (most nyugodtan csekkold is le) Nos és ebben segíthet az URL beállítás, hogy minél előbb rangsorolja a LinkedIn oldalad a Google. (emelett még van legalább egy tucat beállítás nyilván, de ez az egyik)

Nos miután megnéztük, hogy miért jó is ez, nézzük, hogyan állítod be.

  1. Menj rá a profilodra. (ha a főoldalon állsz jobb felső sarok ME - View Profile)

  2. Jobb felső sarok Edit public profile & URL

  3. Jobb felső sarok: Edit your custom URL résznél a kis kék ceruza megnyomásával tudod beállítani. Ha gyakori a neved pl.: Kovács István javaslom kiegészíteni a neved pl. a cégnévvel egy kötőjellel elválasztva

Ágyazd be a weboldalad a profilodba


Azt gondolom ezt itt nem kell magyarázni, hogy miért fontos. Egy kis háttér infó, azoknál a profiloknál, akiknél ezt megtesszük nem csinálunk "semmit" és 20%-kal nő a weboldal látogatásuk száma.

Mi tegyél:

  1. Szintén menj rá a profilodra

  2. Add Section gombot nyomd meg (a fényképed alatt nem sokkal)

  3. Featured

  4. Links (https:// előtaggal másold)- majd Add

Ha ezeket beállítod nincs garantált siker, sőt az ügyfeleid sem fognak megrohanni égve a vágytól, hogy vásárolhassanak tőled, viszont ez egy jó alap arra, hogy egyáltalán egy pályán játszunk velük és lehetőségünk legyen kapura lőni.

Soha semmi esetben sem csökkentem le az értékesítés jelentőségét a LinkedIn profillal vagy a LinkedIn marketinggel szemben. Egyszer egy ponton mindig el kell majd adni. Viszont nem mindegy, hogy milyen szinten "ülsz le" beszélgetni a leendő ügyfeleiddel. Ebben segít a LinkedIn, pozícionálni azt, aki vagy! Használd a LinkedInt és lépj szintet te is!

183 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page